Red Velvet Cupcakes

I USA älskar dem verkligen red velvet cake. Det finns som tårtor, cupcakes och även cheesekake. Jag förstår inte riktigt fascinationen över denna sorts kaka, det är ju till slut vanlig chokladkaka som är färgad röd. Men dem har ändå sin charm, röda och fina med sina vita cream cheese frosting! För det måste alltid vara cream cheese frosting när man göra red velvet, det ska ni veta. Idag bjuder jag på ett superenkelt recept som jag fick med mig när jag var i Canada i somras, det är superenkelt och detta recept på red velvet cupcakes är utan filmjölk. Läs, laga och njut! 

Red Velvet Cupcakes (räcker för 24 normalstora) 

6 1/4 dl mjöl

4 1/2 dl socker

1/2 dl kakao

200 g saltat smör

2 1/2 tsk bakpulver

3 ägg

2 msk röd gelé färg (eller 2 flaskor vanlig karamellfärg)

1 tsk vaniljarom

2 msk olivolja (annan flytande olja går också bra)

2 1/2 dl ljummet vatten 

Häll i alla ingredienser förutom den röda färgen i en stor skål. Använd helst en stående mixer. Vispa massan på medelhastighet i 10 minuter. Skrapa ner degen ifrån sidorna lite då och då. Efter 10 minuter tillsätter du önskad mängd röd färg. Tänk på att för mycket färg kan ändra smaken och konsistensen, använd därför helst gelefärg som är mycket mer koncentrerad. Men ska du använda vanlig hushållsfärg/karamellfärg behöver du 1-2 flaskor, tillsätt då mindre vatten i smeten. Efter att du tillsatt önskad mängd färg mixar du smeten i ytterligare 5 minuter på medelhastighet. Sedan är det bara att fördela smeten i 24 stycken normalstora formar. De ska in i ugnen i 175 garder i 12 - 17 minuter, beroende på ugn och storlek. Låt sedan svalna på galler. 

Klassisk Cream Cheese Frosting (för 24 stycken Cupcakes) 

ca 12 dl florsocker (2 paket)

2 msk citronsaft

125 g mjukt smör

125 g rumsvarm philadelphiaost (använde den med mest fett) 

Lägg smör, philadelphia och citronsaften i en skål och vispa fluffigt i ca 5 - 10 minuter. Massan ska vara vit, lätt och fluffig. Tillsätt sedan 1 dl florsocker i taget och vispa någon minut emellan varje portion med florsocker. efter att du tillsatt 10 dl florsocker kolla du konsistensen. Är den för lös tillsätter du mer florsocker och är den för fast spär du med 1 msk mjölk åt gången. När du är nöjd med konsistensen mixar du frostingen på hög hastighet i 5 minuter, sedan är det bara att spritsa dina avsvalnade red valvet cupcakes! Lycka till! :)

Recept | cream cheese frosting, cupcakes, muffins, red velvet, red velvet cupcakes | |
Upp