Cupcakes med Marshmallow frosting!

Jag fullkomligt älskar att baka cupcakes, dem är söta och går att variera på en mängd olika sätt. Jag bakar sällan något annat än vanliga vanilj eller chokladcupcakes men jag varierar frostingen med olika smaker, färger och konsistenser. Idag tänkte jag dela med mig av det bästa, enligt mig, receptet på vanliga vaniljcupcakes och vit Marshmallow smörkrämsfrosting. Superenkelt att tillaga och om man använder juliga muffinsformar och juligt strössel är dessa cupcakes som gjorda för jul!

 Grundrecept för 12 normalstora vaniljmuffins (eller 24 st minimuffins)

125 g rumstempererat smör

125 g (1,5 dl) strösocker

2 ägg

120 g (2 dl) mjöl

1 tsk vaniljarom (1 msk vanilsocker går också bra)

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk 

Vispa smör och socker pösigt. Häll sedan i äggen och mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan mjöl, vaniljarom och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott. Fördela smeten i 12 normalstora formar som lagts upp i en muffinsplåt. Baka i mitten av ugnen i 15 minuter i 190 grader. Ta sedan ut muffinsen ur ugnen och låt svalna på ett galler så att dem inte blir fuktiga i botten. 

 När dem sedan kallnat är det bara att dekorera med din favoritfrosting! Varför inte testa Marshmallowsmörkrämsforstingen? 

 Marshmallow-smörkrämsfrosting

Räcker till lite över 15 normalstora cupcakes

250 g rumstempererat osaltat smör 

3 dl florsocker

200 g marshmallow fluff (går att köpa billigt på burk i de flesta mataffärer)

1 tsk mandelextrakt (valfritt men rekomenderas då det smakar gudomligt med marshmallowfluff och mandel)

 Vispa smöret tills det är mjukt, ljust och fluffigt. Tillsätt florsockret och mixa tills florsockret är välbeblandat med smöret. Häll i marshmallowfluffen och mandelextrakten och vispa i två minuter tills frostingen är fluffig. Ifall smeten är för lös kan du tillsätta lite mer florsocker och ifall smeten är för fast kan du tillsätta en tsk mjölk tills du uppnår önskad konsistens. 

 Frostingen och muffinsen stelnar snabbt i kylen och därför bör man frosta sina cupcakes direkt och sedan förvara dem i rumstemperatur ända fram till servering. 
 Med lite rött och grönt strössel samt former med jultema så blir det direkt julkänsla över muffinsen! 
 Det blir fint med vanligt strössel också :)
Recept | Inspiration, Marshmallow, Marshmallow frosting, Röd, hemmagjorda, recept, strössel | |
#1 - - Svensk Jul:

Mums det där såg smarrigt ut :-)

Upp