Ikea Inför Julen

Det är livsfarligt att åka till ikea, speciellt nu när alla julsaker ligger ute. Måste säga att jag verkligen tycker om årets julsortiment på ikea! De har lyckats blanda klassiskt och modernt genom att göra en svart/grå/silver version på det gamla vanliga röd/vit/guldiga. Såklart finns de klassiska färgerna också, perfekt för oss som älskar de klassiska julfärgerna. Såklart blir det kanske lite enformigt hemma när allt är i vitt och rött, men det är det jag är van vid och det är så jag vill ha det (när det kommer till julfärger är har jag svårt för förändring). Tycker att mycket av känslan sitter i färgerna.

Åter tillbaka till min Ikea upplevelse. Jag åkte dit för att köpa en hylla och 4 lådor och hade räknat ut en budget på 500 kr. Att ha en budget på ikea är lite som att säga att man bara ska ha en bit julgodis, det händer inte. Inte i min värld i alla fall. Men jag har lite småfavoriter som jag vill tipsa om!

Detta doftljus som luktar som pepparkakor! Det luktar inte lika bra och mycket som gingerbread yankee candle, men för bara 35 kr, så är det helt klart värt det.

Tekopp! I år ska jag införskaffa teadventskalendern så behöver en "speciell" kopp för mitt juliga morgon-te.
Sist men inte minst visar jag en bild på allt som köptes in. En hel del papper och en isbjörn blev det också :)
Allmänt | ikea | | Kommentera

Att planera ett pepparkakshus

Det är alltid lika svårt att planera och bestämma sig för vilket pepparkakshus man ska bygga. Det finns så många varianter att välja på! Allt från klassiska små stugor till pampiga slott. Hel omöjligt att välja helt enkelt. I år hade jag tänkt att baka ett pepparkakshus för att ha här hemma och ett får att ställa på jobbet (om chefen går med på det). Så har alltså lite mindre beslutsångest, jag får välja TVÅ ritningar istället för en. 
Jag måste dock erkänna att jag är lite lat och inte orkar rita upp ett eget hus. Fast samtidigt känner jag mig inte dålig, jag menar, det är faktiskt svårt att göra en fungerande ritning till ett pepparkakshus som har mer än fyra väggar och tak. 
Tänkte köra på hus i år, även fast jag fastnat för en ganska unik ritning (finns lite längre ner i inlägget). Tänkte att jag visar och länkar till de bilderna/ritningarna på husen jag står och funderar emellan. Kanske ni också blir lite inspirerade och testar någon av ritningarna själva!
 
Detta hus hittade jag på en blogg (länk ovan). Ritningen som hon använt finns härMåste säga att jag älskar dekorationerna på huset! Allt från de fina väggdekorationerna till staketet och blomkrukorna. Blir sjukt sugen på den här ritningen, men tänkte i så fall köra på en enklare dekorering.
 
Hittade dessa hus och ritningar på Elle mat & vin. Så sjukt fina och enkla, helt i min stil! Känns också som att de blir ganska höga men inte så breda vilket är ett plus. 
 
Detta hus och ritning hittade jag på gingerbread exchange, som även har en hel del andra ritningar. Det krävs att man har ett konto, men det är helt gratis att registrera sig. Gillar att det här huset är ganska enkelt men har en fin framsida med utstickande element. 
 
Detta huset är så unikt och speciellt! Blev helt kär i denna fyr. Tänkt vad häftigt att skapa den här av pepparkaka och ha här hemma. Tyvärr känns ritningen lite väl komplicerad eftersom det krävs en hel del "innerstöd" i själva huset så det blir även svårt att sätta in ljus i det. Men funderar helt klart på denna, men kanske i en mindre version? 
Pepparkakshus | pepparkakshus, planer | | Kommentera

Vad som är på gång!

Tänkte att jag ger en liten sneak peek på vad som komma skall på bloggen! Har suttit och klurat lite på recept och tror jag kommit fram till lite enklare, men sjukt goda cupcakes. Har även pysslat fram lite enklare julgodis/presenter som är superenkla att göra. När det kommer till hemmagjorda presenter så har jag tre projekt på gång som jag just nu håller på med för fullt. Recepten, projekten och pysslet kommer publiceras här på bloggen allt eftersom det blir färdigt, men det är nog lite mysigt att varva recept, naglar, pyssel med lite vanliga tråk-inlägg på vad som händer i min vardag. 
 
I år blir det några cupcakes med nötter, lite nöt-tema alltså!
 
När det kommer till pyssel och dekorationer blir det mycket glitter! 
 
 
Är ni lika taggade på att börja pyssla och baka som jag? Kan inte vänta tills att jag får tiden och sätta igång!
 
 
Allmänt | | Kommentera
Upp