Plast VS Äkta

I år tog vi ett av de svåraste besluten kring juletid som kan göras. Nämligen vad vi ska ha för gran. under de senaste åren har vi alltid haft en äkta kungsgran som vi behövt lägga dyra pengar på. Den behövdes vattnas, barrade en del och sedan var det problem med att slänga ut den efter jul. Därför tog vi det otippade beslutet om att skaffa en plastgran, men inte första bästa plastgran utan en så verklighetstroende gran som möjligt. Helt oväntat hittade vi en sådan gran på Clas Ohlson för 700 kr och bestämde oss för att köpa den. Det blir ju ändå billigare i längden än med äkta gran eftersom att plastgran är en engångskostnad medan vi behöver lägga 500 kr varje år för en äkta gran. Så i år vann plastgranen, den är jämnare, billigare i längden, slipper vattna och den barrar inte. Men tyvärr doftar den inget och känns lite för perfekt, men jag älskar den ändå! :)

Äkta ifrån 2012 till vänster och plast ifrån 2014 till höger

 

 

Allmänt | gran, julgran, julgran 2014, plastgran, pynt, äkta gran | |
#1 - - Jessica:

Jag tycker båda funkar lika bra och är lika fina.
Sen är det ju mer miljövänligt och snällt mot skogen med en plastis. Men i år har vi riktig... önskar vi bott i hus, eller i alla fall haft en öppen spis - då hade man kunnat nyttja granen till fullo och eldat upp den efter jul.

Svar: Håller med! Önskar att vi också hade en öppen spis så skulle det inte vara så "jobbigt" med äkta gran. Men i år kör vi på plast, vi får se hur det blir under de kommande åren :)
Martina

Upp