Vacker Glitter-ren

Jag har aldrig varit duktig på att göra eget julpynt, men i år har jag tagit tag i det och har redan gjort en egen adventsstjärna. Idag blev det istället ett annat, men liknande projekt. Vill inte göra det svårt för mig själv, men vill samtidigt göra någon snyggt och unikt. Hittade den här renen av papermarche på rea på panduro och tänkte att jag skulle slå till. Den är ganska stor och det är lite annorlunda att ha en ren ståendes hemma. Jag täckte min i silverglitter men den skulle säkert se bra ut med hjälp av decoupage-teknik eller genom att endast måla den :)

Material 

* En ren av papp eller liknande, min kommer från panduro
* Glitter (köpte glittret i 5 pack på TGR)
* Grå eller silverfärg
* Lim (jag använde mod podge som jag hade hemma)
* Pensel till färgen och en till mod podge

Dekorera Renen
Likt stjärnan tror jag att instruktion till hur jag dekorerade den är onödig, men jag tycker att det kan va gul att bara ha en enkel instruktion till hands så här kommer det: Måla renen i valfri färg, jag valde grå för att jag hittade den färgen här hemma. Sedan lät jag färgen torka helt, väntade faktiskt till dagen efter eftersom att jag vet att hobbylack tar lite längre tid att torka. Dagen efter målade jag lite lim på renen och täckte den delen med glitter. Mitt lim torkade snabbt så jag täckte renen i små delar i taget. Målade typ 5 cm med limmet, täcket den delen och sedan fortsatte jag. Efter en halvtimme var renen täckt i glitter och jag lät den torka i några timmar. Sedan var den färdig och redo för att ställas här hemma, lagom till första december :)

Allmänt, Pyssel | Dekorationer, dekorera, glitter, glitterren, julpynt, pynt, ren | | En kommentar

Leta Recept

Tycker att det är otroligt svårt att hitta nya recept. Jag ser ett intressant recept på nätet men det är svårt att veta om receptet blir lika bra som på bilderna eller om det smakar som förväntat. Sedan orkar jag sällan göra en testrunda, vilket orsakar att den goda tårtan som skulle serveras på festen inte blev serverad. Ibland orkar jag testa ett recept, ibland inte. Sedan så undrar jag alltid, om ett recept jag följt inte blev så bra för mig men för den som delade receptet blev det perfekt, vad gjorde jag för fel? Var det något som fattades i beskrivningen eller är jag bara så himla dålig på att baka. Det är frågan som jag och många av oss säkert ställer när receptet misslyckades. Varför skriver jag om detta? Jo, igår testade jag ett nytt recept på kakor som jag hade hoppats skulle bli bra. Men icke, kakorna flöt samman och var råa men ändå hårda. Usch, inte gott. Men nu vet jag i alla fall att detta recept inte fungerande :)
Allmänt | | En kommentar

Polkagrisnaglar

Nu blir det lite polkagrisar, fast på naglarna. Tänkte att jag visar en lite enklare men ändå riktigt julig design på naglarna. Valde dock att lägga till ett litet nagelklistermärke med två snöflingor på för att piffa upp naglar lite extra, men kan uteslutas för en mer klassisk polkagris-look. Tror nog även att det blir supersnyggt om alla naglarna är i polkagrismönster istället för två. Men det är bara att göra hur man själv bild, jag ger bara lite inspiration genom mina designer :) 

Till denna design behöver du fyra saker: Nagellack i röd och vit, en snabbtorkande topcoat och stripingtejp som annars kallas för vanlig nageltejp. Det finns att köpa i 20pack på bland annat fyndiq, men tejpen går att hitta lite överallt. Börja med att måla de naglar som ska bli till polkagrisar vita och de resterande naglarna röda. Täck sedan alla naglar med en snabbtorkande topcoat, jag använder seche vite som jag låter torka i 30 minuter. Sedan är det bara att klippa av tejpbitar och klistra de på de vita naglarna i rätt mönster. Tryck till tejpen så att den sitter ordentligt. Måla sedan över nageln och tejpen med en röd färg och dra av tejpen innan nagellacket hunnit torka. Om nagellacket hinner torka kommer det inte att gå att dra av tejpen. Låt sedan polkagrisnaglarna torka i ca 10 minuter och täck med en topcoat. Slutligen valde jag att sätta fast ett nagelklistermärke på pekfingret och täcka med topcoat för att den ska smälta in i nageln. Sådärja, naglarna färdiga! designen är som sagt inte svår, bara man har rätt tejp och topcoat :)

Naglar | candycane, candycanenails, naglar, polkagrisnaglar, röda och vita naglar | | Kommentera
Upp