Lekue Cake Pops Guide
Idag tänker jag dela med mig av en lite guide hur man bakar cake pops med hjälp av en Lekue silikonform för cake pops. Personligen föredrar jag att göra cake pops på traditionellt sätt, dvs att man maler ner färdiggjorda muffins och blandar smulorna med valfri frosting. Men att baka cakepops är minst lika gott och mycket mindre jobb än med traditionella, dock behöver man som sagt en cakepopsform. Jag använder en silikonform från Lékué som jag fick i julklapp förra året, och dessa säljs fortfarande på bland annat Cervera. De bakade cakepopsen har en tendens att bli lite större än vanliga cake pops och mindre söta då man inte använder någon frosting inuti.
Grundrecept för 12 normalstora chokladmuffins (18 stycken bakade cakepops)
125 g rumstempererat smör
125 g (1,5 dl) strösocker
2 ägg
110 g (knappt 2 dl) mjöl
3 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Vispa smör och socker pösigt. Häll sedan i äggen och mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott. Fördela smeten i silikonformen. Baka i mitten av ugnen i 18 minuter i 190 grader. Ta sedan ut cakepopsen ur ugnen och låt svalna i formen.
Lekue silikonformen för 18 stycken cakepops.
Ta sedan ut cakepopsen ur ugnen och låt svalna helt. När dem är helt avsvalnade, sätt dem i frysen i ca 5 minuter för att de ska vara enklare att ta ut ur formen. Som du ser på bilden endan flöt smeten ut på sidorna, det är absolut inget att oroa sig över! ta bara ut dem ur formarna och trimma sidorna med en kniv, problemet löst. Ta ut alla cakepopsen ur formen och lägg sedan tillbaka dem igen.
För att fästa pinnarna i cakepopsen bör du använda smält choklad eller candy melts. Temperera chokladen eller smält candy melt´sen och doppa en cakepopspinne eller en klubbpinne i chokladen och stick sedan ner i popsen. När alla pinnar är fästa kan du låta chokladen stelna i ca 20 minuter i rumstemperatur eller 5 minuter i kylen.
När pinnarna är fast i popsen är det bara att dekorera hur du vill! Bara fantasin sätter gränsen. Idag gjorde jag cakepops doppade i vit choklad med julstörssel, rörsocker och pärlsocker.
Mums så gott :)