Ge bort julfina marshmallows!

Idag blir det ett tips på en enkel, god och riktigt fin hemmagjord julklapp. Dessa är den perfekte julklappen till någon som du vill ge en julklapp till men kanske inte känner att du vill ge en för stor eller för dyr present. Dessa fina marshmallow-påsar är riktigt enkla att göra och jag tror att alla uppskattar en sådan fin present som också är helt ätbar. Tror det är ganska självklart hur man gör dessa, men delar med mig av ett litet recept lite längre ner :)

Juliga Marshmallows
* Marshmallows
* Polkagriskäppar
* Mörk choklad
* Strössel

Börja med att smälta chokladen genom att temperera den. Temperera choklad är enkelt och måste göras för att chokladen ska kunna stelna även i rumstemperatur. Det enda du behöver är en glas eller platskål, choklad och en mikro. Börja med att hacka chokladen i små bitar och lägga i skålen. Sedan värmer du chokladen i 10 sekunder och rör om med en sked i 1 minut. Upprepa processen tills chokladen har smält men inte är för rinnig.
Ta sedan en marshmallow och gör ett litet hål. Doppa sedan ena delen av polkagrisstaven i chokladen och tryck fast marshmallowen ovanpå. Låt stelna i rumstemperatur i ca 10 minuter. Sedan är det bara att smälta chokladen igen (om den har hunnit stelna) och doppa toppen av marshmallowen i choklad. Strö över strösslet direkt innan chokladen hunnit stelna! Låt sedan hela marshmallow-pinnen stelna i rumstemperatur, det kanske tar 10 minuter.

 

Hemmagjorda Julklappar, Julklappar, Recept | Marshmallow, billig julklapp, enkelt recept, hemmagjorda julklappar | |
Upp