Pekanmuffins

Dessa muffins är inte bara fina utan även lagom lyxiga och nötiga i smaken. Pekannötter har en fin och härlig smak som passar perfekt med vanilj och därför valde jag att använda en härlig rik vaniljfrosting. Servera gärna dessa på morgonfikat med en kopp kryddigt kaffe. Som jag själv har märkt så är det lite svårt att få tag på pekannötter till ett bra pris men jag hittade en påse med 100 g oslatade nötter från exotic snacks. Du kan gärna rosta nötterna men jag valde att endast hacka dem. Jag älskar detta receptet och hoppas att ni gärna testar det :)

Pekanmuffins (12 normalstora eller 24 minimuffins)
*125 g smör
*125 g farinsocker
*2 ägg
*2 msk mjölk
*2 tsk bakpulver
*125 g mjöl
*50 g hackade pekannötter

Vispa smör och socker pösigt. Häll sedan i äggen och mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott. Slutligen häll i hackade nötter och rör ordentligt Fördela smeten i 12 normalstora formar (Du kan gärna trycka in en hel nöt i mitten innan gräddning) och baka i mitten av ugnen i 12-15 minuter i 190 grader. Ta sedan ut muffinsen ur ugnen och låt svalna på ett galler så att dem inte blir fuktiga i botten. Dekorera sedan med vaniljfrosting och två hela pekannötter :)

Smörkrämsfrosting med Vanilj
* 250 g mjukt smör (ställ det i rumstemperatur minst 8 timmar innan, smöret måste vara MJUKT!)
* 650 g florsocker
* 1 tsk bourbon vanilj pulver eller färsk vanilj från vaniljstång
* ev lite mjölk

Börja med att ta ut smöret ett bra tag innan så att det är mjukt! Du ska lätt kunna klämma det med fingrarna, men det får inte börja smälta. Använd gärna en ståmixer eftersom att du kommer att få vispa länge. Lägg i hela smöret i en bunke och vispa på medelhög hastighet i minst 5 minuter, helst mer. Häll sedan i ca 2 dl florsocker och vispa i ytterligare 3 minuter. Fortsätt att hälla i 2 dl florsocker åt gången och vispa i 3 minuter emellan tills allt florsocker är med. Häll sedan i vaniljen och vispa i någon minut. Känner du att krämen är för tjock kan du tillsätta lite mjölk (1 msk i taget), och är den för lös tillsätter du mer florsocker. Du vet att krämen nått en bra konsistens när du tar upp den på en sked och den är svår att skaka av, men inte omöjlig. Toppa av muffinsen med två hela pekannötter :)

Recept | muffins med nötter, pekan, pekanmuffins, vaniljfrosting | |
Upp