Bakewell - Engelska mandelmuffins

Bakewell-muffins, av mig även kallade för mandelmuffins är supergoda och lite lagom juliga i smaken. Dessa muffins kommer ursprungligen från England och påminner om många små engelska bakverk till både utseende och smak. Huvudsmaken i muffinsen är mandel men den lilla klicken av sylt på toppen gör att du kan styra smaken ytterligare. Jag valde att använde lingonsylt men använd gärna tranbärsylt för mer julsmak eller hallonsylt för att få dem att smaka mer som klassiska engelska bakverk. Tycker dessa smakar bäst tillsammans med en kopp te. Scrolla ner för deta fantastiska receptetet :)

Bakewell muffins (12 normalstora)
*125 g smör
*125 g strösocker
*Några droppar mandelessens eller mandelarom
*2 ägg
*2 msk mjölk
*100 g mjöl
*2 tsk bakpulver
*30 g malda mandlar eller manelmjöl
*mandelspån
*sylt i valfri smak

Vispa smör och socker pösigt. Häll sedan i äggen, mjölken och mandelessensen och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan mjöl, malda mandlar och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott. Fördela smeten i 12 normalstora formar som lagts upp i en muffinsplåt och lägg i en msk mandelspån i varje muffins. Baka i mitten av ugnen i 12-15 minuter i 190 grader. Ta sedan ut muffinsen ur ugnen och låt svalna på ett galler så att dem inte blir fuktiga i botten. Skär sedan av toppen på muffinsen om de är lite toppiga. Lägg en msk sylt och lite mandelspån på varje muffins och pudra med florsocker.

Recept | bakewell, bakewellmuffins, mandel, mandelmuffins, muffins | |
Upp