Champagne och jordgubbsmuffins

Det är lite för tidigt för att tänka på nyår, och helt ärligt brukar jag inte bry mig om att fira nyår. Men kom över det här underbara recept på champagne och jordgubbsmuffins. Toppade av med lite rosa champagnesmörkräm och ätbart glitter. De blev inte så juliga, men dessa är perfekta för nyår, alla hjärtans dag eller då man känner att rosa, jordgubbar och champagne är en bra idé!
Grundrecept för 12 normalstora muffins (eller 24 st minimuffins)

* 125 g rumstempererat smör

* 125 g (1,5 dl) strösocker

* 2 ägg

* 125 g (1,75 dl) mjöl

* 1,5 tsk bakpulver

* 4 msk champagne 

Vispa smör och socker pösigt. Häll sedan i äggen och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott. Häll sedan i champagnen i smeten och rör om. Fördela smeten i 12 normalstora formar som lagts upp i en muffinsplåt. Baka i mitten av ugnen i 12-15 minuter i 190 grader. Ta sedan ut muffinsen ur ugnen och låt svalna på ett galler så att dem inte blir fuktiga i botten. När muffinsen svalnat gröper du ut ett litet hål och fyller med jordgubbssylt eller med hackade färska jordgubbar (om du har tillgång til det). Pensla även muffnsen med en liten mängd champagne, för extra smak (frivilligt). Dekorera sedan muffinsen med en rosa champagne-smörkrämsfrosting!

Rosa champagne-smörkrämsfrosting!

* 250 g mjukt smör (ställ det i rumstemperatur minst 8 timmar innan, smöret måste vara MJUKT!)
* 650 g florsocker
* Pyttelite röd pastafärg (för att färga krämen rosa)
* 2 msk champagne

Börja med att ta ut smöret ett bra tag innan så att det är mjukt! Du ska lätt kunna klämma det med fingrarna, men det får inte börja smälta. Använd gärna en ståmixer eftersom att du kommer att få vispa länge. Lägg i hela smöret i en bunke och vispa på medelhög hastighet i minst 5 minuter, helst mer. Häll sedan i ca 2 dl florsocker och vispa i ytterligare 3 minuter. Fortsätt att hälla i 2 dl florsocker åt gången och vispa i 3 minuter emellan tills allt florsocker är med. Färga sedan krämen med pyttelite röd färgpasta (eller annan koncentrerat färgämne, karamellfärg gör krämen för lös). Häll sedan i champagnen och vispa i någon minut. Känner du att krämen är för tjock kan du tillsätta mer champagne, och är den för lös tillsätter du mer florsocker. Du vet att krämen nått en bra konsistens när du tar upp den på en sked och den är svår att skaka av, men inte omöjlig. Toppa av muffinsen med ätbart glitter eller färska jordgubbar!

Recept | Champagne, champagne och jordgubbar, cupcakes, glitter, muffins, rosa muffins, smörkräm | |
Upp