Nutellamuffins med Nutellafrosting

Idag blir det ett trevligt recept på nutellamuffins med nutellafrosting. Det blir alltså mycket choklad på choklad. Dessa muffins blir lite maffiga så en brukar räcka. Du får självklart äta fler, men jag varnar dig.. dessa är riktigt goda! Jag valde att använda gröna formar med vita prickar och stora strösselkulor som ska imitera julgranskulor. Dessa blev alltså som små chokladgranar. Detta recept är toppen att köra på året runt, så dessa är inte reserverade endast för jul, nutella är ändå inte en julsmak utan en härlig åretruntsmak :)
Grundrecept för 12 normalstora muffins (eller 24 st minimuffins)
* 125 g rumstempererat smör
* 125 g (1,5 dl) strösocker
* 2 ägg
* 100 g (1,75 dl) mjöl
* 3 msk kakao
* 1,5 tsk bakpulver
* 2 msk mjölk 
* 1 dl nutella

Vispa smör och socker pösigt. Häll sedan i äggen och mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott. Häll sedan i nötterna i smeten och rör om. Fördela smeten i 12 normalstora formar som lagts upp i en muffinsplåt. Baka i mitten av ugnen i 12-15 minuter i 190 grader. Ta sedan ut muffinsen ur ugnen och låt svalna på ett galler så att dem inte blir fuktiga i botten. Gröp sedan ut ett hål och fyll hålet med en tsk nutella. Gröp gärna ut djupare hål, lägg in en tsk nutella och täpp igen hålen med muffinssmulorna.

Nutellafrosting!
* 150 g mjukt smör (ställ det i rumstemperatur minst 8 timmar innan, smöret måste vara MJUKT!)
* 350 g florsocker (ersätt 50 g florsocker med kakao för mer smak)
* 300 g nutella

Börja med att ta ut smöret ett bra tag innan så att det är mjukt! Du ska lätt kunna klämma det med fingrarna, men det får inte börja smälta. Använd gärna en ståmixer eftersom att du kommer att få vispa länge. Lägg i hela smöret i en bunke och vispa på medelhög hastighet i minst 5 minuter, helst mer. Häll sedan i ca 2 dl florsocker och vispa i ytterligare 3 minuter. Fortsätt att hälla i 2 dl florsocker åt gången och vispa i 3 minuter emellan tills allt florsocker är i smeten. Ta sedan nutellan och släng in i skålen. Vispa på låg hastighet tills allt är ordentligt blandat. Om smeten är för hård tillsätt lite mjölk, en msk i taget tills önskad konsistens uppnås.

Recept | cupcakes, muffins, nutella, nutellacupcakes, nutellafrosting, nutellamuffins, recept | |
#1 - - Felicia Holmgren:

Låter riktigt gott :)

#2 - - Tina:

Åh, vad är det för söta gran-marsmallows? Vad är det för märke eller var köpte du dem?

Svar: Dessa är faktiskt bilar-godis i en limited edition utgåva. Köpte dessa på ikea, men de kanske finns på andra ställen :)
Martina

Upp