Nutellamuffins med Nutellafrosting
Vispa smör och socker pösigt. Häll sedan i äggen och mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott. Häll sedan i nötterna i smeten och rör om. Fördela smeten i 12 normalstora formar som lagts upp i en muffinsplåt. Baka i mitten av ugnen i 12-15 minuter i 190 grader. Ta sedan ut muffinsen ur ugnen och låt svalna på ett galler så att dem inte blir fuktiga i botten. Gröp sedan ut ett hål och fyll hålet med en tsk nutella. Gröp gärna ut djupare hål, lägg in en tsk nutella och täpp igen hålen med muffinssmulorna.
Nutellafrosting!
* 150 g mjukt smör (ställ det i rumstemperatur minst 8 timmar innan, smöret måste vara MJUKT!)
* 350 g florsocker (ersätt 50 g florsocker med kakao för mer smak)
* 300 g nutella
Börja med att ta ut smöret ett bra tag innan så att det är mjukt! Du ska lätt kunna klämma det med fingrarna, men det får inte börja smälta. Använd gärna en ståmixer eftersom att du kommer att få vispa länge. Lägg i hela smöret i en bunke och vispa på medelhög hastighet i minst 5 minuter, helst mer. Häll sedan i ca 2 dl florsocker och vispa i ytterligare 3 minuter. Fortsätt att hälla i 2 dl florsocker åt gången och vispa i 3 minuter emellan tills allt florsocker är i smeten. Ta sedan nutellan och släng in i skålen. Vispa på låg hastighet tills allt är ordentligt blandat. Om smeten är för hård tillsätt lite mjölk, en msk i taget tills önskad konsistens uppnås.
Låter riktigt gott :)