Pepparkaks Cake Pops!

Cake Pops är så fantastiskt goda och ganska lätta att variera när det kommer till smakerna. Såklart  är i princip alla täckta i vit, mjölk eller mörk choklad men inuti kan man experimentera fram nya smaker. För några dagar sedan blev jag sugen på cake pops, men jag ville såklart ha någon julig tvist på dem. Då slog det mig; Pepparkaks Cake Pops! Fast inte sådana äckliga pepparkaks cake pops som är gjorde på pepparkakor och philadelphia utan sådana som är gjorde på krossade pepparkaksmuffins och vitchoklad ganache. Så här kommer ett recept på världens godaste cake pops som är ovanligt lätta och goda att göra! 

Receptet på pepparkaksmuffins och vitchoklad ganache hittar du i mitt tidigare inlägg HÄR

Ganachen bör som i föregående recept få stå och vila i rumstemperatur i åtta timmar innan du ska göra cake pops. Muffinsen blir också bäst om du gör dem dagen innan och låter dem stå i en tätt försluten plastpåse eller burk i rumstemperatur. Av tolv krossade muffins och tre matsked färdig ganache får du ungefär 30 stycken lagom stora cake pops. Du kan därför halvera receptet på vitchokladganache ifall du endast ska göra cake pops av 12 stycken muffins. 

Börja med att krossa pepparkaksmuffinsen till smulor i en bunke. När muffinsen är krossade häller du i två matsked ganache och blandar ordentligt. Testa att göra en boll av massan, går det inte att forma häller du i en till matsked av ganachen. Upprepa tills du kan forma bollar. Tänk på att om du häller i för mycket ganache kommer passan inte kunna stelna korrekt, så häll hellre i mindre ganache och arbeta dig uppåt. 

När massan är klar, lägger du ett bakplåtspapper på en plåt. Forma bollar i lagom storlek, det ska bli ungefär 30-35 cake pops utav 12 muffins. Lägg bollarna på plåten och ställ kallt, gärna i kylskåpet eller utomhus om det är kallt där. Låt dem stå och forma sig i ungefär en timme. 
Smält under tiden lite choklad. Antingen i ett vattenbad eller så tempererar du chokladen i mikron. Att temperera innebär att du bara har chokladen i mikron 15 sekunder åt gången och rör i 30 sekunder mellan varje mikring. Det gör att chokladen kommer att kunna stelna även i rumstemperatur. Är du rädd för att temperera chokladen i mirkon är det bäst att testa vattenbad. 
Ta fram cake-popspinnar och häll lite av chokladen i små skålar. Jag arbetade idag med mjölkchoklad och vitchoklad. Tänk på att den färgen du använder för att fästa pinnarna med bör vara samma färg som du sedan kommer att toppa hela cake popsen i. Doppa sedan varje pinne i lite choklad och stick ner i varje cake pop. Låt sedan stelna i kyla i ca 15 minuter. Det är jätteviktigt att fästa pinnarna i cakepopsen, annars kommer dem att falla av när de sedan doppas i choklad! 
När pinnarna är fasta i cakepopsen är det bara att sätta igång att dekorera! Doppa i choklad, strössel, socker eller vad du har lust med, bara fantasin sätter gränsen. Jag valde att endast doppa mina cake pops i mjölkchoklad och vit choklad utan dekorationer. Bara några med vitchoklad fick lite gulliga pepperkaksgubbe-strössel på sig för att passa in i pepparkakstemat. 
Lycka till med dina egna cake pops! :)
Recept | Cakepops, cake pops, ganache, muffins, pepparkaka, pepparkaksgubbe, vitchoklad | |
Upp