Cakepops i form av pepparkaksgubbar

Mitt favoritrecept på underbart goda cakepops är pepparkaks-cakepops med vit choklad. Så gott och så mycket jul varje liten boll. I år hittade jag dock en silikonform i form av pepparkaksgubbar på panduro och tänkte att den skulle bli perfekt för cakepops, speciellt om de också smakar pepparkaka.

För att göra cakepops behöver du pepparkaksmuffins och vit ckolad-ganace. Receptet på båda hittar du i mitt tidigare inlägg här: recept på chokladganace och pepparkaksmuffins. Det går även jättebra att köpa mjuk pepparkaka eller färdiga pepparkaksmuffins.

Ganachen bör som i föregående recept få stå och vila i rumstemperatur i åtta timmar innan du ska göra cakepops. Muffinsen blir också bäst om du gör dem dagen innan och låter dem stå i en tätt försluten plastpåse eller burk i rumstemperatur. Av tolv krossade muffins och tre matsked färdig ganache får du ungefär 30 stycken lagom stora cake pops (runda). Du kan därför halvera receptet på vitchokladganache ifall du endast ska göra cake pops av 12 stycken muffins.

Börja med att krossa pepparkaksmuffinsen till smulor i en bunke. När muffinsen är krossade häller du i två matsked ganache och blandar ordentligt. Testa att göra en boll av massan, går det inte att forma häller du i en till matsked av ganachen. Upprepa tills du kan forma bollar. Tänk på att om du häller i för mycket ganache kommer passan inte kunna stelna korrekt, så häll hellre i mindre ganache och arbeta dig uppåt. När massan är klar är det bara att trycka in den i formarna och sätta i kylen för att stelna. Efter ungefär 15 minuter tar du ut dem ur frysen och trycker ut ur formarna. Det blev ungefär 8 stycken gubbar av massan. Jag rekommenderar starkt att du täcker dina cakepops med smält choklad då massan blir lite väl mjuk i rumstemperatur. Det funkar bra att äta med fingrarna men om de ska vara kvar på pinnarna så är de för ostabila :)

Recept | Cakepops, ganache, pepparkaksgubbe, recept, vitchoklad | |
Upp